Mit o NOB, 15. del

Petnajsti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž.

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Zaradi partizanstva smo se Slovenci znašli med narodi, ki so v moderni dobi doživeli državljanski spopad. Ta spopad je bila posledica totalitarnega značaja partizanskega gibanja, ki ni dopuščalo mnenjskega in političnega pluralizma.

Lahko rečemo, da za današnjo razliko v razvitosti in kakovosti življenja med Avstrijo in Slovenijo nosi največjo odgovornost prav partizansko gibanje. Ta zaostanek bi bil že zdavnaj odpravljen, če Slovenija ne bi bila žrtev socialističnega gospodarskega eksperimentiranja in bi bili demokracija in tržno gospodarstvo obnovljeni v Sloveniji že leta 1945. Torej se učinek partizanstva na gospodarski razvoj Slovenije tudi lahko oceni katastrofalno.

»Departizanizacija« Srbije, kot na primer preimenovanja ulic in šol, ki so nosila imena partizanskih herojev, je bila opravljena brez velikega pompa in praktično ni izzvala nobenih reakcij v javnosti, podobno tudi poimenovanja le-teh po Draži Mihailoviću v številnih srbskih mestih.

Tezo, da »ni treba gledati v preteklost, temveč se ozreti v prihodnost« je lansiral Milan Kučan in jo za njim ponavlja postkomunistična levica, idejna naslednica rdečih revolucionarjev iz 2. svetovne vojne. Cilj tega poziva je, da bi se preprečilo prevrednotenje dogodkov v zvezi z 2. svetovno vojno na Slovenskem in ohranil v javnosti tak pogled na to dogajanje, kot so ga v večdesetletni indoktrinaciji ljudem vcepili komunisti.

Prevladujoča javna podoba partizanov kot »dobrih fantov« in domobrancev kot negativcev namreč koristi levici na Slovenskem, škodi pa desnici. Zaradi take javne podobe enih in drugih dobivajo leve stranke več glasov kot bi jih sicer in povsem normalno je, da se z vsemi močmi borijo, da bi obstoječi pogled na našo polpreteklo zgodovino ostal prevladujoč.

Edino, kar po mnenju levice do neke mere kazi idealno podobo »NOB«, so povojni poboji, medvojnega početja partizanske strani pa levica noče problematizirati, ker bi s tem posredno opravičila ravnanje domobranske strani, ki je bila reakcija na napačna dejanja partizanov.

Na podlagi poznavanja zgodovine in marksizma-leninizma je možno sestaviti obtožnico proti partizanstvu ter pokazati na laži in polresnice, na katerih temelji njegova nezaslužena slava. Zagovorniki »NOB« tudi niso pojasnili, zakaj je bilo ljudstvo dolžno slediti pozivu politbiroja podružnice svetovne komunistične internacionale, Kominterne v Rusiji, na vstajo, ignorirati pa pozive vlade z demokratičnim mandatom na zadržanost do nastopa ugodnejših mednarodnih razmer za odpor.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !