Mit o NOB, 5. del

Peti del gradiva iz knjige Mit o NOB, ki 70 let trajajoče komunistične pravljice o herojskem narodno-osvobodilnem boju proti okupatorju postavljajo na laž.

Odlomki iz knjige Mit o NOB:

Označevanje medvojnih nasprotnikov komunizma za »narodne izdajalce« temelji na totalitarni logiki, po kateri naj bi bila med 2. svetovno vojno KPS in slovenski narod eno in isto. Tako je njeno glasilo Slovenski poročevalec že 23.8.1941, skoraj leto dni, preden je počila prva proti partizanska puška, zapisal: »Kdor se danes bori proti KPS, ta je sovražnik in izdajalec lastnega naroda.«

Oborožene proti partizanske formacije so nastale kot obrambni odgovor na partizansko nasilje proti dejanskim in namišljenim nasprotnikom komunizma, ne pa zaradi želje pomagati okupatorjem. Oni kljub temu pravijo, da proti komunisti ne bi smeli vzeti orožja od okupatorjev, ne povedo pa, kako naj bi se zavarovali pred partizanskim nasiljem. Na koga drugega kot pa na okupatorje naj bi se obrnili po zaščito, če pa v državi ni bilo domače oblasti?

Ali so bili proti komunisti dolžni prenašati komunistično-partizanske umore in vsa nasilja samo zato, ker so se ti zlikovci »borili proti okupatorju«? Če je bilo nemoralno vzeti orožje od okupatorja, je bilo še veliko bolj nemoralno v času navzočnosti okupatorja začeti z revolucionarnim osvajanjem uzurpatorske oblasti mimo volitev ter z nasiljem proti političnim nasprotnikom.

Če bi komunisti vodili svoje odporniško gibanje kot v drugih evropskih državah, ne da bi se šli zraven revolucijo, ne da bi se sredi vojne razglasili za »ljudsko oblast«, in ne da bi nato izvajali nasilje proti tistim, ki te njihove oblasti niso hoteli priznati, potem je popolnoma gotovo, da njihovi nasprotniki ne bi zaprosili okupatorjev, kakršni koli so ti že bili, za orožje za lastno obrambo.

Oboroženo »kolaboracijo« s SZ sta pri nas ustvarila komunistična revolucija in partizansko nasilje, v obrambi pred katerima so se ogroženi povezali z okupatorjem, ker ni bilo domače oblasti, na katero bi se obrnili po zaščito. Prav nič sramotno ni vzeti orožje za obrambo svojega življenja od kogarkoli že, pač pa je sramotno osvajati oblast z orožjem in v ta namen izvajati nasilje proti političnim nasprotnikom, nato pa jih oblatiti kot »izdajalce«, ker so uveljavili neodtuljivo pravico do samoobrambe.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !