Ogromno ljudi v javnem sektorju je na socialni pomoči

Število prejemnikov denarne socialne pomoči v Sloveniji se v zadnjih letih giblje okrog 50 tisoč. Toda ali so v to številko zajeti res vsi ljudje?

Jeff Berwick, kanadski podjetnik in anarhist, je dejal, da so vsi ameriški vojaki na socialni pomoči. »Edina razlika med ljudmi, ki uradno prejemajo denarno socialno pomoč, ter ljudmi v vojski, je ta, da vojaki, namesto, da bi cel dan poležavali naokrog in gledali televizijo, v »službi« tečejo, streljajo in v mnogih primerih tudi ubijajo ljudi.«

Berwick se je obregnil samo na vojake, čeprav je v javnem sektorju še bistveno več parazitov, ki v obliki plače prejemajo precej večjo denarno socialno pomoč kot večina uradnih upravičencev. Za celotno družbo bi dejansko bilo veliko bolje, da bi ti ljudje cel dan poležavali naokoli, morda občasno delali kaj koristnega na črno in dobili tistih nekaj stotakov na mesecev socialne pomoči, kot pa da hodijo v »službo« , tam ne počnejo nič koristnega oz. povzročajo škodo drugim ljudem, se praskajo po spolovilih in zadnjici, in na ta način v povprečju »zaslužijo« bistveno več kot delavni ljudje v privatnem sektorju. In to na račun nas davkoplačevalcev. Poudarjam pa, da vsi v javnem sektorju ne sodijo v ta opis.

Damjan Likar

Vir: http://www.zalozba-planet.si/14/show/blogID=587

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !