Iz knjige Tekma za življenje: upokojena veganka ima bolj močne kosti kot povprečna vsejeda tridesetletnica

Odlomki iz knjige Tekma za življenje:

Z RASTLINSKO HRANO JE IZBOLJŠALA ŠPORTNE REZULTATE

Poleg zmanjšanja tveganja kapi, raka debelega črevesa in sladkorne bolezni je bil eden od rezultatov, ki me je najbolj prepričal v veganstvo, ta, da sem začela pri teku dosegati boljše čase. Vsako tekmo, ki sem se je udeležila, sem pretekla v veliko krajšem času. Prišla sem do zaključka, da se je moj obtočilni sistem izboljšal, da moje mišice prejemajo več kisika in hranil in da se odpadne snovi hitreje odvajajo.

RAK MI JE DAL POGUM, DA SEM STOPILA IZ CONE UDOBJA

Ozrla sem se na svoje življenje in spoznala, da sem bila ena tistih mravelj, ki samo sledijo mravlji pred sabo. Nisem si drznila podati se v novo smer in ustvariti svojo pot. Rak je zame storil to, kar sama nisem mogla. Potegnil me je s te tradicionalne poti in me odpeljal v drug kraj, ki se je zdel edinstven.

VEGANKA DOSEGLA REKORD NA TEKAŠKI STEZI

S svetovno znane klinike Cooper Clinic v Dallasu v Teksasu so me celo povabili, naj poskušam postaviti nov rekord telesne vzdržljivosti v moji starostni skupini. Pri tem je treba stopiti na tekaško stezo, ki se začne pomikati počasi, potem pa po predpisanem protokolu vedno hitreje in z večjim naklonom. Ko postaneš izčrpan, kar se prej ali slej zgodi vsakomur, saj stroj vedno zmaga, se tvoj čas zabeleži in primerja z ostalimi iz tvoje starostne skupine. To je bila odlična priložnost za to, da dokažem pomen prehrane in vadbe za telesno vzdržljivost. Najprej sem leta 1990 porušila rekord starostne skupine od 55 do 59 let in naslednje leto svoj osebni rekord, ko sem dopolnila 60 let, pa sem se vrnila in porušila še ta rekord.

UPOKOJENKA VEGANKA IMA BOLJ MOČNE KOSTI KOT POVPREČNA MESOJEDA TRIDESETLETNICA

Iz previdnosti vsako leto opravim merjenje gostote kosti in očitno moj režim deluje. V svoji starostni skupini sem na vrhu lestvice, pri čemer moje meritve presegajo povprečne meritve tridesetletnice na višku gostote kosti. Gostota kosti povprečne tridesetletnice na višku gostote kosti je 411 mg/cm2, moja pa se je z 447 mg/cm2 pri petdesetih letih povečala na 466 mg/cm2 pri šestdesetih letih!

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !