Avtorica knjige “Tekma za življenje” se je na priporočilo zdravnika odpovedala kemoterapiji in čez noč postala veganka

Odlomki iz knjige Tekma za življenje:

Od rakave bolnice do mednarodne priznane športnike

Ruth Heidrich pripoveduje navdušujočo zgodbo o tem, kako je od ženske, ki jo je popolnoma pretresla misel na to, da bo zaradi raka izgubila dojko in verjetno tudi življenje, napredovala do mednarodno priznane športnice. – Terry Shintani, dr. med., dr. jur. in magister javnega zdravstva

Presenečeni boste, česar ste zmožni

Na prehodu v drugo polovico mojega sedmega desetletja se počutim tako dobro in se tako veselim življenja kot še nikoli. Upam, da vas bo moja zgodba vse navdahnila – ne glede na to, koliko ste stari ali kakšna je vaša fizična pripravljenost – da boste presegli svoje zmožnosti in zavrgli stereotipe o tem, česa je zmožen nekdo vaših let ali z vašo kondicijo.

Avtorica knjige se je na priporočilo zdravnika odpovedala kemoterapiji in čez noč postala veganka

Dr. McDougall mi je odsvetoval kemoterapijo in obsevanje. Bila sem precej presenečena, saj sem mislila, da bo to v mojem primeru glede na velikost tumorja in znake, da se je razširil, nujno. Pojasnil mi je, da kemoterapija in obsevanje trajno uničita imunski sistem in da bom za preprečitev ponovnega pojava raka potrebovala imunski sistem v vrhunski formi. Odločno je dejal: »Če si želite rešiti življenje, spremenite svojo prehrano!« Prehrano sem spremenila dobesedno čez noč ter se odpovedala kemoterapiji in obsevanju.

Tudi maratonci lahko doživijo zamašitev žil, če jedo veliko živalske hrane

Naj zaenkrat povem samo to, da so bili učinki spremembe prehrane takojšnji (avtorica je čez noč postala veganka, op.). V samo enaindvajsetih dneh se je moj nivo holesterola v krvi z 236 mg/dl znižal na 160 mg/dl. Šest mesecev pozneje je test pokazal 128 mg/dl. Na naslednjem pa se je nivo holesterola znižal že pod 100! S tem sem praktično odpravila tveganje srčnega napada, o čemer sploh nisem razmišljala. Ko je dr. McDougall videl rezultate mojega prvega testa, mi je povedal, da je moje tveganje srčnega napada ravno tolikšno kot tveganje, da bom umrla za rakom. Še ena šokantna zdravstvena novica, saj sem mislila, da sem kot maratonka imuna na bolezni srca.

Z rastlinsko hrano je izboljšala športne rezultate

Poleg zmanjšanja tveganja kapi, raka debelega črevesa in sladkorne bolezni je bil eden od rezultatov, ki me je najbolj prepričal v veganstvo, ta, da sem začela pri teku dosegati boljše čase. Vsako tekmo, ki sem se je udeležila, sem pretekla v veliko krajšem času. Prišla sem do zaključka, da se je moj obtočilni sistem izboljšal, da moje mišice prejemajo več kisika in hranil in da se odpadne snovi hitreje odvajajo.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !