Vatikan vpleten v beg vojnih zločincev

Drugi del članka z naslovom: Nekaj fragmentov iz življenja cerkve

Katoliška cerkev je najstarejša državna tvorba na svetu, saj je stara slabih 2.000 let. Do današnjih dni se je obdržala samo zaradi svojega nasilnega in krvavega karakterja, ki z Jezusom, Kristusom, katerega namestnik na Zemlji naj bi bil papež, nima nič skupnega. Cerkveno življenje je bilo in je zelo pestro, predvsem pa nasilno in krvavo.

Vatikan vpleten v beg vojnih zločincev

Po besedah Ukija Goñija, avtorja knjige Resnična Odessa, obstajajo dokumenti, ki nedvoumno dokazujejo, da so bili najvišji cerkveni kleriki, med njimi kardinali Montini, Tisserant in Caggiano neposredno vpleteni v beg vojnih zločinev v Južno Ameriko po koncu 2. svetovne vojne. V ta posel so bili vpleteni tudi razni škofje in duhovniki, npr. Draganović, Heinemann … Klerik Draganović, zelo vpliven hrvaški duhovnik, ki je imel zelo pomembno vlogo v tej zadevi, je bil po besedah Goñija ves čas v neposrednih stikih s papežem Pijem XII. Tisoče Hrvatov, Nemcev, Francozov, Belgijcev in drugih vojnih zločincev je s pomočjo Vatikana zbežalo roki pravice v Južno Ameriko. Argentinski predsednik Peron je s pomočjo cerkve pomagal v Južno Ameriko kar 7.000 ustašem. V Južno Ameriko je pobegnil tudi ustaški zločinec Pavelić, ki se je med 2. svetovno vojno srečal s papežem Pijem XII. Ga je papež pohvalil zaradi njegovih zločinov? Ko so Izraelci ugrabili vojnega zločinca Eichmanna, se je oglasil kardinal Caggiano in ga vzel v bran.

Katoliški duhovnik – vojni zločinec par excellence

Katoliški duhovnik Krunoslav Draganović je bil, kot že navedeno, ves čas v neposrednih stikih s papežem. Duhovnik Draganović je leta 1951 pomagal v Južno Ameriko zbežati tudi „klavcu iz Lyona“ Klausu Barbieju. Po besedah Ukija Goñija je bil ta duhovnik vojni zločinec par excellence, ki je delal tudi za razne obveščevalne službe, po njegovem je prav neverjetno, da so obveščevalne službe najemale takšne psihopate. Po smrti papeža Pij XII. ta psihopatski duhovnik za cerkev ni bil več uporaben, zato ga je zavrgla.

To je prava cerkev: ko ji nekdo ni več v interesu, ga zavrže. Ko ga ne more več uporabiti za svoje namene, ga zavrže. Koliko je še takšnih oseb, ki jih je cerkev zavrgla,  ker ji niso prinašali več dobička oz. ji niso bili več v interesu?

Farizejska sveta vojna proti komunizmu

»V Italiji je 20. maja leta 1951 katoliška hierarhija izdala odredbo v svojih cerkvah, v kateri katolikom med drugim pojasnjuje, da vsak volivec, ki bo volil politično stranko, ki ni naklonjena cerkvi, zagreši smrtni greh, v primeru, da bo volil komuniste, pa bo za večno preklet. Enako se je leta 1951 zgodilo v Franciji med splošnimi volitvami, ko so skoraj vsi francoski škofje izdali pastoralno pismo, v katerem so pozvali Francoze naj volijo samo kandidate, ki favorizirajo katoliško cerkev. Svarili so jih, da je to za njih »neizogibna dolžnost«, če pa bi se izognili tej dolžnosti, bi storili »najtežji greh«. To je izjavil Avro Manhattan.

Papež Pij XII. je dne 10.3.1948 izjavil, da vsak, ki voli kandidate, ki so sovražni do cerkve, ali ne gre na volišče, zagreši smrtni greh.

V bibliji piše: »Vsak naj se podreja oblastem, ki so nad njim. Ni je namreč oblasti, ki ne bi bila od Boga. In te, ki so, so postavljene od Boga. Kdor se torej upira oblasti, se upira redu, ki ga je določil Bog. Tisti, ki se upirajo, si bodo nakopali obsodbo.« (Rim 13,1-2) (http://www.biblija.net/)  Papež Klemen Rimski je celo napisal molitev za politično oblast. Vse oblasti so torej dane od boga, tako tudi nacizem, komunizem, fašizem … Če je komunizem poslan od katoliškega boga, zakaj se potem cerkev bori proti njemu? Ali se upira svojemu bogu? Nacizmu in fašizmu se ni. Bog Stvaritelj pa je seveda nekaj drugega.

In še zanimivost: Vatikanski predstavnik za tisk Alessandrini je na vprašanje, ali bi sklenili konkordat tudi s Stalinom in ne samo s Hitlerjem, odgovoril, da bi, vendar pa Stalin tega ni hotel. Še en dokaz, da je kritika komunizma samo farizejska.

Vlado Began

Vir: časopis Razmisli, številka 14

Izdajatelj: Društvo za zaščito ustave in žrtev cerkve, www.zrtve-cerkve.org

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !