Knjiga Cerkvena prevara z etiketo – uvodni del

Več informacij o knjigi na naslov: damjan.likar1@gmail.com

Katoliška cerkev trdi, da je njen celotni nauk božanski in da je Jezus iz Nazareta ustanovil katoliško cerkev. Če je to res, potem iz tega logično sledi, da bi Jezus – v primeru, če bi ponovno živel v današnjem času – sledil in prevzel vodenje katoliške cerkve. In da bi se tudi strinjal z oznakami, ki jih Jezusu, Kristusu daje katoliška cerkev: Kristus je glava cerkve, cerkev je Kristusova nevesta…

Vprašanje je, ali bi Jezus res vodil katoliško cerkev, če bi živel v tem času? Ali pa bi bil njen neizprosni kritik? Ali bi se strinjal z oznakami, ki mu jih je dala katoliška cerkev? Ali bi se podpisal pod njen nauk? Ali pa bi morda rekel sedanji duhovščini isto kot pred dva tisoč leti farizejem: »Gorje vam, pismouki in farizeji, vi hinavci! Ste kot pobeljeni grobovi, ki so na zunaj videti lepi, znotraj so pa polni mrtvaških kosti in vsakršne nesnage. Tako se tudi vi na zunaj kažete ljudem pravične, znotraj pa ste polni hinavščine in pretvarjanja. Ljudem zapirate nebeško kraljestvo. Sami ne greste vanj; noter pa ne puščate niti tistih, ki hočejo iti noter.« (Mt. 23, 13) Če bi Jezus ponovno živel na zemlji, bi bilo to cerkvenim veljakom všeč? Ali pa bi ga preganjali in ubili tako kot njihovi predhodniki pred dva tisoč leti?

Morda celo nekateri katoličani menijo, da Jezus ne bi sledil in vodil katoliške cerkve. Vprašanje za njih: zakaj potem oni sledijo katoliški cerkvi?

Mnogi verniki katoliške cerkve verjamejo, da je Jezus ustanovil cerkev na osnovi odlomka iz biblije. V bibliji piše, da Kristus reče Petru: »Ti si Peter Skala in na to skalo bom sezidal svojo Cerkev in peklenska vrata je ne bodo premagala.«

Izvorni teksti govorijo povsem drugače od zgoraj navedenega. Izvorni teksti govorijo o tem, da je Oče nebeški rekel Kristusu: „Ti si skala in vrata peklenska je ne bodo obvladala“, ne pa da je Jezus to rekel Petru. Ta skala je božji duh, ki je znotraj vsake duše in človeka. In če gradimo na tej skali življenja, potem nam bo v življenju šlo dobro.

Vendar ta primer ponarejanja in sprevračanja besed ni osamljen v bibliji. »Cerkvene ustanove želijo verujočim dopovedati, da je biblija absolutna božja beseda. Temu pa ni tako. Spise so ponarejali že od začetka. Namenoma ali nezavedno. Iz nevednosti ali iz malomarnosti. Ko je Hieronim okrog leta 370 dobil od papeža Damaza naročilo, naj na novo prevede v latinščino vsa obstoječa evangeljska besedila in jih uredi v eno veliko besedilo (biblijo), je bil obupan: tudi dve besedili se nista niti na enem daljšem mestu ujemali. Vse se je razlikovalo. V slutečem predvidevanju je Hieronim pisal papežu: »Če se najde samo eden…, ki me ne bo takoj, ko bo vzel ta zvezek (biblijo) v roko…, na ves glas označil za ponarejevalca in verskega skrunilca, ker sem si drznil v starih knjigah marsikaj pridati, spremeniti ali izboljšati.« (…) Besedilo bi naj spremenil zgolj na 3500 mestih… » (Živalim sovražna Hieronimova biblija, Društvo za osvoboditev živali in njihove pravice). Hieronim je prikril bistvene resnice, med drugim tudi to, da Jezus ni jedel mesa in je učil ljubiti živali ter jih ne ubijati.

Kdor bi se rad bolj poglobil v izvorne oz. apokrifne spise, jih lahko kot kopije na internetu najde v različnih evropskih bibliotekah: Freiburg, Sankt Peterburg, Moskva, Vatikan, Torino, London, Leipzig, Pariz, Dunaj…

Ne samo, da Jezus ni ustanovil katoliške cerkve, ampak je njegov nauk domala v celoti nasproten nauku, ki ga je ustvarila ta verska skupnost in ga sedaj prodaja vernikom pod imenom “kristjansko”.

»Predstavljajmo si: Eden naših prednikov je razvil enkraten proizvod najvišje kakovosti in ga dal na tržišče. Ta proizvod je najprej užival velik ugled med uporabniki in je bil visoko cenjen. Nato pa je prišel piratski proizvod in pod ime našega prednika postavil manj vreden proizvod, ki nosi le isto ime, nima pa vrednosti, po krajši uporabi človeku celo škoduje. Kako bi mi reagirali?« (iz tožbe svobodnih kristjanov proti katoliški cerkvi, www.zrtve-cerkve.org)

Potegnimo vzporednice z Jezusom in katoliško cerkvijo. Jezus je prinesel svetu duhovni proizvod najvišjih etičnih in moralnih načel. Po njegovi smrti pa je cerkev ustvarila povsem drugačen »duhovni« proizvod, ki ljudem, naravi in živalim ne koristi, nasprotno, povzroča jim škodo. Vendar cerkev kljub temu ta škodljiv proizvod prodaja pod imenom Kristus. Če vam je Jezus prijatelj, kako boste reagirali?

Cilj knjige je temeljito, iz različnih zornih kotov razkriti ta piratski proizvod katoliške cerkve oziroma nesramno prevaro z etiketo. Nekaj vsebine se nanaša na aktualna dogajanja v katoliški cerkvi, ponekod gre za analize katoliških knjig. Določene tekste so prispevale tudi osebe, ki prav tako ocenjujejo, da katoliška cerkev svoje vernike močno vleče za nos.

Damjan Likar

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !